Η Χώρα στην Άνδρο είναι η πρωτεύουσα αυτής και βρίσκεται στο βόρειοανατολικό τμήμα της. Είναι κτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να “κόβει” τη θάλασσα στα δυο. Η χερσόνησος από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Χώρα στην Άνδρο οδηγεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και τη θάλασσα. Καταλήγει στο μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το μεσαιωνικό Ενετικό κάστρο, και την βραχονησίδα του διάσημου και μοναδικού φάρου Τουρλίτη. Η Χώρα στην Άνδρο περιβάλλεται από δύο αμμώδεις παραλίες, την κεντρική παραλία της πρωτεύουσας Νειμποριό στα δυτικά και το Παραπόρτι στα ανατολικά.

Η Χώρα δεν μοιάζει καθόλου με κυκλαδίτικη πρωτεύουσα, καθώς διατηρεί την αίγλη της και τη σεμνή μεγαλοπρέπειά της. Είναι μοναδική. Ως πατρίδα φημισμένων εφοπλιστών και καπεταναίων, διατηρεί όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά και σπίτια, πλακόστρωτα, πλατείες, γραφικά σοκάκια, ωραίες εκκλησίες και πολύ ενδιαφέροντα μουσεία. Έντονο είναι και το ιστορικό και πολιτιστικό της στοιχείο με την κλασική αρχιτεκτονική της. Στην Χώρα το μάτι χορταίνει από το γαλάζιο της θάλασσας, τις κατάφυτες διπλανές ρεματιές και το λευκό των κυκλαδίτικων σπιτιών.

Η μονοκατοικία

Σε ένα τέτοιο μοναδικό περιβάλλον, διαθέτοντας όλα τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, βρίσκεται η μονοκατοικία που σας παρουσιάζουμε. Μέσα σε ένα καταπράσινο αγρόκτημα, σε ήσυχη τοποθεσία πλην όμως κοντά στο Ιστορικό Κέντρο (οι ντόπιοι την αποκαλούν “Μπαξέδες”), με ανδριώτικη αρχιτεκτονική και φινετσάτους, ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, ανακαινισμένους το 2014, η πολυτελής αυτή κατοικία περιμένει να φιλοξενήσει το νέο της ιδιοκτήτη και να μην του ζητήσει τίποτα απολύτως, αφού είναι χαρακτηριστική περίπτωση “αγοράζω – εγκαθίσταμαι άμεσα”.

Οι φωτογραφίες που σας παραθέτουμε πιστεύουμε θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Στοιχεία μονοκατοικίας:

– Πωλητής: Ζαχαρίας Μπαλτάς
– Εμβαδόν μονοκατοικίας: 175τμ
– Εμβαδόν οικοπέδου: 6.800τμ
– Τιμή πώλησης: 680.000
– Έτος κατασκευής: 2005
– Περιοχή: Μπαξέδες, Χώρα Άνδρου
– Κωλύματα: Κανένα (ούτε υποθήκες, ούτε κληρονομικές διεκδικήσεις)
– Κατάσταση: Άριστη
– Χαρακτηριστικά: Δύο επιπέδων, αυτόνομη θέρμανση, τζάκι, wc, μπάνιο 3 υπνοδωμάτια, ανοιχτός χώρος στάθμευσης, μπάρμπεκιου (bbq), εξωτερικός χώρος στάθμευσης

Address

Contact Owner